SEKILAS INFO
21-09-2021
  • 1 bulan yang lalu / Nama – Nama Lulusan yang Diterima Di Perguruan Tinggi Negeri, Perguruan Tinggi Swasta, dan Dunia Kerja Tahun 2021 : AHMAD ARYA R.(UIN Surabaya), MUH. ANGGI H. N. (UIN Sunan Kalijaga), MOCH. RHEZALDI N.Z.N. (ITAT Surabaya), MOH. FALAQ KHOMEINI (PENS Surabaya),RISWANDA SHOFANSA (POLINEMA Malang),MUH. KHOILUL ROHMAN (Politeknik Negeri Jember), Mochammad Rizky Santosa(Kepolisian RI “Bintara Polri”)
  • 1 bulan yang lalu / MOH. ARI NURHUDA A. (ITAT Surabaya), ADAWIYAH QONITA (STIKES Bahrul Ulum Jombang),AMIDDANA R.D.(Poltekkes Kemenkes Surabaya), AYUNDA DIANATUL I.(UIN Malang), DEWI INTAN A.(UNAIR Surabaya)
  • 1 bulan yang lalu / DIVA GAYATRI(Poltekkes Negeri Malang), DYAH AYU R.(UIN Walisongo Semarang), KHALIMATUS S.(IAIN Kediri), LUBABA UFA (UIN Malang), MUHAYYINATUL F.(IAIN Kediri)
  • 1 bulan yang lalu / NAJWA SYARIFAH S. (Poltekkes Negeri Surabaya), NETYA SYAFA P.B.(UNAIR Surabaya), TSABITAH NURIL A.(UINSA Surabaya), ULQY KHOIRUN N.A.(UTM Madura), YUNITA NUR(UPN Veteran Negeri Surabaya)
  • 1 bulan yang lalu / ZUHRIYAH A.H.(UINSA Surabaya), ADIKA R.(UIN Malang), AHMADIKA M.S.(UIN Yogyakarta), MOH. KHUSNUL L.A.(UIN Yogyakarta), MOH. WAFIUL A.(UNSWAGATI Cirebon)
  • 1 bulan yang lalu / MUH. ROMAHURMUZI F.(UIN SATU Tulungagung), MUH. MUWAFIQ K.(UIN SATU Tulungagung), ARGA Y.N.(UINSA Surabaya), AMALIA W.A.(UINSA Surabaya), DIAN RIFQI F.(UIN Malang)
  • 1 bulan yang lalu / DIVA A.P.(UNAIR Surabaya), NENY KHOIRUN N.(UIN Malang), NURUL RIZQI T.(Poltek Negeri Malang), SALSABIL F.H.(UM Malang), SALSABILA F.(UBHARA Surabaya)
  • 1 bulan yang lalu / SHOFI NUR A.(UIN Yogyakarta), SITI NUR R.(ISI Surakarta), WIHDATUL H.(UNESA Surabaya), HILYATUL A.M.(UIN SATU Tulungagung), ACH. AZIZY M.(UII Yogyakarta)
  • 1 bulan yang lalu / AKH. DWI RISMANTO(Al Azhar Kairo (Mesir), A. FUAD HABIB(UIN Yogyakarta), A. MUWAFIQ NADHIF(Cham International Islamic Center Timur Tengah), A. SULAIMAN(UIN Suska Riau), DIMAS RIYANTO(IAIN Kediri)
  • 1 bulan yang lalu / FATKHUR ROKHMAN(IAIN Syekh Nurjati Cirebon), M. FADILAH ASYHARI(UIN Yogyakarta), M. SYAHROFI ADLUL K.( UIN Suska Riau), MOHAMAD FAUZAN(UINSA Surabaya), MUH. IMAM AKBAR(UIN Malang)
  • 1 bulan yang lalu / MUH. VANSA DIMAS P.(UMSIDA Sidoarjo), MUH. ZAHIDIN MA’ARIF(IAIN Kediri), A. AQIL MUSADDAD(Al Azhar Kairo Mesir), A. BEGHTAS DHIYA’UL H.( Universuitas Bildad Al Syam Timur Tengah), MOCH. SYAMSUDDIN YUSUF A.(UIN SATU Tulungagung)
  • 1 bulan yang lalu / MUH. EKKY FAKHRUNNAJAH(UNWAHA Jombang), FIFI NUR A.(UTM Madura), FIRDA ZAJILAH R.(UNWAHA Jombang), ISNA NAZIDA A.(IAIN Kediri), MAULIDA EVA M.(UNWAHA Jombang)
  • 1 bulan yang lalu / NAFA CHISBIYAH(UNHASY Jombang), NAJWA KAMILAH(UIN Jakarta), SHINTA RATU PUTRI U.P.(UINSA Surabaya), SHAFA’ AFIFAH K.(UIN Bandung), AISAH CHUSNUL K.( KURSUS), AFWAJ RIZIQ(Mondok), MUH. HUSNUN NI’AM(Kerja), MUH. ALI AFLAH KHOLILURROHMAN(Kerja)
  • 1 bulan yang lalu / Madrasah Aliyah Unggulan K.H. Abd. Wahab Hasbulloh Bahrul Ulum Mengucapkan Selamat Tahun Baru 1443 H
6
Mei 2021
0
Khutbah “SABAR ING DALEM UJIAN”

Khutbah I

اَللهُ أَكْبَرُ  (×9) ،  لاَ إلٰهَ إلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ،  اَللهُ أَكْبَرُ وَلِلّٰهِ الْحَمْدُ

اَلْحَمْدُ ِللهِ اَعَادَ الْاَعْيَادَ وَ كَرَّرْ. وَ اَطَالَ الْاَعْمَارَ اِلَى اِدْرَاكِ هَذَا الْيَوْمِ الْمُوَفَّرْ. اَحْمَدُهُ سُبْحَانَهُ اَنْ خَلَقَ وَصَوَّرْ. اَشْهَدُ اَنْ لَا اِلَـهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيْكَ لَهُ، شَهَادَةً يُثْقِلُ بِهَا الْمِيْزَانَ فِى الْمَحْشَرْ. وَاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ الْمَبْعُوْثُ اِلَى الْجِنِّ وَالْبَشَرْ. اَللّهُمَّ صَلِّ وَ سَلِّمْ وَ بَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا وَحَبِيْبِنَا وَقُرَّةِ اَعْيُنِنَا مُحَمَّدٍ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ صَادِقِ الْخَبَرْ، وَ عَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ وَ ذُرِّيَّتِهِ اُولِى الْفَضْلِ الْاَفْخَرْ، وَسَلَّمَ تَسْلِيْمًا كَثِيْرًا

أَمّأَبَعْدُ، فَيَآ أَيُّهَا النَّاسُ، اِتَّقُوا اللهَ وَاعْلَمُوْا اَنَّ اللهَ يُزَكِّى قَلْبَ الصَّائِمِيْنَ بِتَمَامِ الصِّيَامِ وَالْفِطْرِ. فَقَدْ قَالَ اللهُ فِى كِتَابِهِ الْكَرِيْم: قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكّىَ، وَذَكَر اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى، بَلْ تُؤْثِرُوْنَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا، وَالْاَخِرَةُ خَيْرٌ وَّ اَبْقَى

Hadirin Jamaah Sholat Ied ingkang minulyo,

Alhamdulillah, wonten ing enjang meniko, kito saget ngelahiraken raos syukur dhateng ngarsanipun Allah swt ingkang Maha Kuwaos, ingkang punopo, kito sampun saget ndherekaken lan ngelampahi perintahipun Alloh swt arupi shiyam wonten ing wulan Romadhon, dangune setunggal wulan, ngrekso raos luwe, raos ngelak, ingkang kalebet salah setunggaling rukun Islam ingkang nomor 4. Ugi saget ngelampahi dzikir lan tasbih, tadarus Al-Qur’an, sholat sunnah tarowih, ugi zakat fitrah,shodaqoh ugi  amalan-amalan sahe lintunipun.

Lan enjing meniko kita sami saget makempal saperlu nindakaken sholat Idul Fitri. Mugi-mugi sedaya ingkang sampun kita lampahi meniko, utaminipun shiyam Romadhon, saget ndadosaken wasilah,lantaran pikantuk rohmat,pikantuk ampunan sedoyo duso kito kaliyan Alloh swt ugi lan dipun bebasaken saking nerakanipun Alloh swt lan dados manusia ingkang bertambah taqwanipun. Aamiin Yaa Robbal ‘Aalamiin.

اللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ،  لاَ إلٰهَ إلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ،  اَللهُ أَكْبَرُ وَلِلّٰهِ الْحَمْدُ

Hadirin kaum muslimin ingkang minulyo,

Kita sedoyo sami menyadari, bilih riyadin ingkang kita rayaaken wonten ing tahun meniko, sangat istimewa, dipun raosaken kalih sedoyo menungso ingkang beriman. Sebab menopo? Sebab Allah SWT taksih nambahi ganjaran dhateng kawulane, ngresiki duso-dusonipun kawulane kelawan nambahi ujian, cobaan, ugi musibah arupi penyakit/pagebluk Virus Corona wonten ing sekitar kito sedoyo, bumi Nusantara meniko.

Ingkang ngaten meniko, nuntut dhateng kita sedoyo supados ngathah-ngathahaken introspeksi utawi muhasabah. Bilih nopo, ingkang dipun kersakaken Allah, taqdir, mboten saget dipun lawan utawi dipun atasi kalih karepe menungso.

Kita sedoyo ugi kedah sadar, bilih musibah Virus Corona meniko, termasuk bagian saking musibah ingkang sampun dipun rencanakaken kaliyan Alloh SWT. Alloh SWT dhawuh:

 ماأَصَابَ مِن مُّصِيبَةٍ فِى ٱلْأَرْضِ وَلَا فِىٓ أَنفُسِكُمْ إِلَّا فِى كِتَٰبٍ مِّن قَبْلِ أَن نَّبْرَأَهَآ ۚ إِنَّ ذَٰلِكَ عَلَى ٱللَّهِ يَسِيرٌ

Artosipun: “Ora ono sawijine musibah ingkang tumibo ono ing bumi, lan ora ono musibah ingkang kedadean ono awak-ira, kejaba kabeh mau wis katulis ono ing kitab (lauhul mahfudz) sakdurunge Kito (Alloh) nitahake. Saktemene kang koyo ngene iki perkoro kang gampang mungguhe Alloh swt.” (Q.S. al-Hadid: 22)

اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ،  لاَ إلٰهَ إلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ،  اَللهُ أَكْبَرُ وَلِلّٰهِ الْحَمْدُ

Hadirin Jamaah Sholat Ied ingkang minulyo,

Kawontenane musibah ingkang ngaten meniko sampun tinakdir kaliyan Alloh swt. Mboten perlu kita menghakimi kesalahan, bilih meniko kesalahane tiyang sanes. Mboten perlu ‘saling menyalahkan’, ugi mboten perlu nyalahaken dhateng keadaan. Mboten perlu nyalahaken dhateng ‘ketidakberesan’ tiyang sanes, ugi kesalahan menopo ingkang dipun tindakaken kalih pemimpin-pemimpin kito.

Monggo sami kito cekapi anggenipun nyalahaken dhateng tiyang sanes: menghujat, mencaci caci mencela kelawan alasan musibah. Kita hentikan,kito cekapi perasaan rumaos paling bener, paling suci, lan paling pinter.

اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ اَللهُ أَكْبَرُ،  لاَ إلٰهَ إلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ،  اَللهُ أَكْبَرُ وَلِلّٰهِ الْحَمْدُ

Ma’asyirol musliminn rohimakumulloh,

Kawontenan pandemi Covid-19 ngantos meniko dereng nedhahaken tanda-tanda berkurang utawi ical. Kawontenan ingkang kados ngaten meniko ndadosaken mani’ dhateng ingkang sampun biasa kito lampahi utawi tradisi wonten ing riyoyo-riyoyo sakderengipun. Kados tradisi sungkeman, sillaturahim utawi anjangsana dhateng sanak kadang, lan ugi tanggi tepalih, acara halal bihalal, ugi tradisi ‘kupatan.

Kranten meniko, tanpa ngirangi semangat merayakan dan memaknai Idul Fitri, kita manfaataken kondisi kados ngaten meniko kagem taqarrub,ngeparek lan dhepe-dhepe dhateng ngarsane Alloh swt, tansah nyenyuwun dhateng Allah SWT.

Monggo, sedoyo musibah meniko kita tampi kaliyah raos sabar. Sabar dhateng napa ingkang sampun tinakdir kaliyan Alloh, ugi sabar dhateng nopo ingkang sampun dipun tetapaken, dipun anjuraken lan dipun dhawuhaken kaliyan poro ‘alim ulama, saking pengurus Nahdlatul Ulama’, Majelis Ulama Indonesia’, ugi Pemerintah. Kita saget nyengkuyung dhateng sedaya ikhtiyar memutus mata rantai penyebaran lan penularan Covid-19 meniko. Dalam bersilaturrahim lan halal bihalal wonten ing riyoyo tahun meniko, monggo kita ndherek nopo ingkang sampun dipun sepakati. Protokol kesehatan tetep kita taati.

Hadirin Jamaah Sholat Ied ingkang kawulo hurmati,

Nalikane kito dipun cobi kaliyan Allah arupi wontene musibah, monggo kita tansah nampi kanthi sabar lan mboten ngresulo. Sebab menawi saget mekaten, badhe nyukulaken raos ridho lan ni’mat. Lan perlu sanget kita sedoyo nyumerapi lan memahami, bilih musibah ingkang Allah paringaken dhateng kito sami meniko, mboten kagem menghancurkan tiyang mukmin, ananging kagem menguji tiyang mukmin. Kados ingkang dipun dhawuhaken kaliyan Sulthanul Auliya’ Syekh Abdul Qodir al-Jiilani, r.a:

وَإِنْ جَآءَتْكَ الْبَلْوَى فَاشْتَغِلْ بِالصَّبْرِ وَالْمُوَافَقَةِ * وَإِنْ كُنْتَ أَعْلَى مِنْ ذَالِكَ فَالرِّضَا وَالتَّلَذُّذَ * وَاعْلَمُوْا أَنَّ الْبَلِيَّةَ لَمْ تَأْتِ الْمُؤْمِنَ لَتُهْلِكَهُ * وَ إِنَّمَا اَتَتْهُ لِتَخْتَبِرَهُ 

Akhiripun, monggo kita tetap merayakan Idul Fitri meniko kanthi tetep waspada, ngati-ati lan ndherek tatanan ingkang wonten. Ikhtiyar lan donga panyuwun dhateng Alloh swt tetep kito lampahi kanthi estu lan ikhlas.

Mugi-mugi Alloh swt enggal-enggal nyabut Virus Corona meniko saking bumi Indonesia, umumipun wonten alam dunya meniko. Sedoyo tansah pinaringan sehat, selamet saking sedoyo musibah. Amiin Ya Robbal ‘Alamiin.

بَارَكَ اللهُ لِي وَلَكُمْ فِي الْقُرْآنِ الْعَظِيْم، وَنَفَعَنِي وَاِيِّاكُمْ بِمَا فِيْهِ مِنَ الآيَاتِ وَالذِّكْرِ الْحَكِيْم. وَتَقَبَّلْ مِنِّيْ وَمِنْكُمْ تِلَاوَتَهُ اِنّهُ هُوَ السَّمِيْعُ اْلعَلِيْمُ. وَاسْتَغْفِرُ اللهَ الْعَظِيْمَ لِيْ وَلَكُمْ وَلِسَائِرِ الْمُسْلِمِيْنَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِيْنَ وَالْمُؤْمِنَات، فَاسْتَغْفِرُوْهُ فَيَا فَوْزَ الْمُسْتَغْفِرِيْن، وَتَقَبَّلَ اللهُ مِنَّا وَمِنْكُمْ تَقَبَّلْ يَا كَرِيْم، وَجَعَلَنِي وَإِيَّاكُمْ مِنَ الْعَائِدِيْنَ وَالْفَائِزِيْنَ، فَاسْتَغْفِرُوْهُ اِنَّهُ هُوَاْلغَفُوْرُ الرَّحِيْم            

Khutbah II

اَللهُ أَكْبَرُ  (×3) ، اَللهُ أَكْبَرُ  (×3)، اَللهُ أَكْبَرْ كَبِيْرًا، وَالْحَمْدُ ِللهِ كَثِيْرًا، وَسُبْحَانَ اللهِ بُكْرَةً وَ أَصِيْلاً، لاَ إلٰهَ إلاَّ اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ،  اَللهُ أَكْبَرُ وَلِلّٰهِ الْحَمْد

الحَمْدُ للهِ رَبِ الْعَالَمِيْن، وَالصَّلاَةُ وَالسَّلَامُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى أَلِهِ وَ صَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ

اَمَّا بَعْدُ : فَيَا أَيُّهَا النَّاسُ اِتَّقُوا الله. قَالَ تَعَالَى: أَعُوْذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيْم، وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا، وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ. قَالَ تَعَالَى: إِنَّ اللَّهَ وَ مَلآئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِىّ،‏ يَأَيهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً. اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَاَصْحَابِهِ اَجْمَعِيْن

اَلَّلهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِيْنَ وَاْلمُؤْمِنَاتِ وَاْلمُسْلِمِيْنَ وَاْلمُسْلِمَاتِ اَلْاَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَاْلاَمْوَاتِ. اَللَّهُمَّ ادْفَعْ عَنَّا اْلبَلاَءَ وَاْلوَبَاءَ وَالزَّلَازِلَ وَسُوْءَ الْفِتَنِ وَالمِحَنَ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَمَا بَطَنَ.اللهم سلمنا من افاة الد نيا وعذاب الاخرة,اللهم سلمنا من كل بلاء الدنيا وعذاب الاخرة وفتنتهما انك على كل شئ قدير, رَبَّنَا آتِناَ فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ. وَصَلَّى اللهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَاَصْحَابِهِ اَجْمَعِيْنَ، وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ

Oleh.Ach.Muzakki,S.PdI.

Data Sekolah

MA Unggulan K.H. Abd. Wahab Hasbulloh
PP. Bahrul Ulum Tambakberas Jombang

NPSN : 20579998

Jl. K.H. Abd. Wahab Hasbulloh Gg. Pondok, Tambakberas, Tambakrejo, Jombang
KEC. Jombang
KAB. Jombang
PROV. Jawa Timur
KODE POS 61451

Statistik Website

Arsip